返回梦塔网络

浏览阅读内容

高考英语科普阅读预测题(006)

【 来源:梦塔网络 作者:mt56.com 编录:mt56  加入收藏  点击数(0) 已有0人评论

  Too much TV-watching can harm children's ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children.

One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.

A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year –olds who had watched lots of TV during childhood. But the results don't prove that TV is the cause and  don't ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.

    Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school.

    In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest.

    While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldn't have TVs in their bedrooms

  1. According to the California study, the low-scoring group might _________.

    A. have watched a lot of TV

    B. not be interested ted in math

    C. be unable to go to college

    D. have had computers in their bedrooms

  A、细节理解题。根据第二段中Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案。

2. What is the researchers' understanding of the New Zealand study results?

    A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV.

    B. Habits of TV watching reduce learning interest.

    C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds.

    D. The connection between TV and education levels is difficult to explain

  D、细节理解题。根据第三段But the results don't prove that TV is the cause and  don't ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案。

3. What can we learn from the last two paragraphs?

    A. More time should be spent on computers.

    B. Children should be forbidden from watching TV.

    C. 'IV sets shouldn't be allowed in children's bedrooms,

    D. Further studies on high-achieving students should be done

  C、推理判断题。注意最后一段开头的while是“尽管”的意思,所以这两段都是围绕儿童卧室不应该放电视机的问题。

4. What would be the best title for this text?

    A. Computers or Television

    B. Effects of Television on Children

    C. Studies on TV and College Education

    D. Television and Children's Learning Habits

 B、主旨大意题通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的影响。文章第一段第一句话是主题句,所以B项作为标题是最佳的。